Περιηγήσεις

Περιηγήσεις σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους
Taxi Van

Ο παγκοσμίου φήμης Ιερός Βράχος της Ακρόπολης περιλαμβάνει τα Προπύλαια, το ναό της Απτέρου Νίκης, το Ναό της Βραυρώνας Αθηνάς, τη Χαλκοθήκη, το Ερεχθείον, και το διάσημο ναό του Παρθενώνα, ο οποίος ξεχωρίζει για την αισθητική και αρχιτεκτονική του τελειότητα. Κατασκευάστηκε από τους αρχιτέκτονες της εποχής Ικτίνο και Καλλικράτη (447-438 π.Χ.) προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, για τη σωτηρία της πόλης και τις νίκες των Αθηναίων εναντίον των Περσών.

Στην ιστορικής σημασίας πλατεία Συντάγματος βρίσκεται το κτίριο του ελληνικού Κοινοβουλίου,  ένα καλοδιατηρημένο κτίριο που δυστυχώς δεν είναι ανοιχτό στο κοινό.

Μπροστά από το κτίριο της Βουλής υπάρχει το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που δημιουργήθηκε προς τιμήν των Ελλήνων στρατιωτών που πέθαναν κατά τον πόλεμο των Ελλήνων με τους Τούρκους, για να κερδίσει η Ελλάδα την ανεξαρτησία της το 1821. Το μνημείο φυλάσσεται από δύο Τσολιάδες ή Εύζωνες που μένουν εντελώς ακίνητοι σε όλη της διάρκεια της φρουράς τους. Οι Εύζωνες είναι μέλη της προεδρικής φρουράς και φορούν την παραδοσιακή φορεσιά που φορούσαν οι λεγόμενοι “Κλέφτες” κατά τον ανταρτοπόλεμο με τους Τούρκους. Η αλλαγή φρουράς είναι αρκετά εντυπωσιακή.

Το Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την είσοδο της Ακρόπολης  και διαθέτει 4.000 αρχαιολογικά εκθέματα. Το κτίριο θεμελιώθηκε το 2003 και εγκαινιάσθηκε το 2009. Έχει τέτοιες διαστάσεις που μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις αναπαραστάσεις της ζωφόρου του Παρθενώνα.

Κατά την επίσκεψή σας θα δείτε ευρήματα από τα Ιερά που ιδρύθηκαν στις πλαγιές της Ακρόπολης όπως τα αγγεία από το Ιερό της Νύμφης, τα γλυπτά από το Ιερό του Αετώματος-του πρώτου ναού της Αθηνάς- και εκθέματα από διάφορες περιόδους όπως τη μυκηναϊκή και τη γεωμετρική. Μην παραλείψετε να δείτε τις Κόρες ή αλλιώς τις Καρυάτιδες που κοσμούσαν το Ερέχθειο, καθώς και τα γλυπτά της Γιγαντομαχίας από το μεγάλο Αέτωμα του αρχαϊκού ναού της Αθηνάς Πολιάδος.

Πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται οι στύλοι του Ολυμπίου, ενός  από τους μεγαλύτερους ναούς της αρχαιότητας αφιερωμένος στον θεό Δία.

Δίπλα ακριβώς βρίσκεται η πύλη του Αδριανού την οποία έχτισαν οι Αθηναίοι το 131 μ.Χ. για να τιμήσουν τον ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό.

Απέναντι από την Πύλη Αδριανού ξεκινά η Πλάκα. Είναι ίσως η πιο όμορφη γειτονιά της πόλης με πολλά μνημεία από όλες τις ιστορικές περιόδους και  την ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας.

Στην Πλάκα μπορεί κανείς να βρει πολλά διαφορετικά πράγματα: υπάρχουν δρομάκια γεμάτα κόσμο, μαγαζιά και εστιατόρια, αλλά και σοκάκια ήσυχα ξεχασμένα από μια άλλη εποχή. Σπίτια παλιά με λουλούδια στα μπαλκόνια, χρώματα και μυρωδιές αυθεντικές. Κι εδώ κι εκεί να ξεπροβάλει κάποιο μνημείο που σίγουρα έχει να πει μία ιστορία.

Ιδανική βόλτα σε σοκάκια χωρίς αυτοκίνητα και φανάρια και μακριά από τον θόρυβο της πόλης. Και όλα αυτά ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη!

Το Σούνιο βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιομέτρων από την Αθήνα και συνδυάζει την επίσκεψη στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα με την υπέροχη θέα στο Αιγαίο πέλαγος προπαντός την ώρα της δύσης του ηλίου.

Ο ναός του Ποσειδώνα χτίστηκε το 450 με 440 π.Χ και ήταν ιερός τόπος για όλους τους Έλληνες και κυρίως τους ναυτικούς, οι οποίοι θυσίαζαν ζώα για να εξευμενίσουν τον θεό ώστε να έχουν καλό ταξίδι

Το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ένα διαχρονικό πολιτιστικό και τουριστικό σύμβολο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

H πλούσια ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους γυμνικούς αγώνες, οι οποίοι περιελήφθησαν στο πρόγραμμα των εορτών των Παναθηναίων το 566/565 π.Χ., καθώς επίσης και με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την αναβίωσή τους το 1896 ως την επιτυχία του 2004. Είναι δε το σημείο στο οποίο σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, χειμερινούς και θερινούς, παραδίδεται η Ολυμπιακή Φλόγα.